tuzda tavuk






MALZEMELER
1 tüm tavuk
5 kilo kaya tuzu
1 yumurta
su bardağının 3/4 ü kadar su(aman ha fazla koymayın)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
YAPILIŞI:
Öncelikle salça,yoğurt,kekik,köri karıştırılır ve sos yapılır sos tavuğun içine dışına sürün.
Diğer taraftan 5 kilo kalın tuz tepsiye koyun içine su ve yumurta ilave edin ve iyice yoğurun.tuzun yarısını başka bir kaba alın.bir parmak kalınlığında tepside kalacak.tavuğu tepsiye koyup üzerini tuzla kaplayın.hiç boşluk kalmayacak.ekmek fırınına götürülür.odun fırınında 3-4 saat sürüyor pişmesi.yani evdeki fırında pişmesi kaç saat sürer bilmem hem o lezzeti de vermez diye düşünüyorum.Birkaç not düşeyim,
1.yerken çekiç bulundurun başka türlü kırmak çok zor olur
2.yerken tuz atın.çünkü tadında hiç tuz olmuyor.
3.servis tabağına dikkatli alın kemikler elinizde kalıyor.
4.mutlaka deneyin.çünkü tavuk tavuk olalı bu kadar lezzetli olmamıştır.çünkü tuz tavuğun kendine has kokusunu alıyor sadece tadı kalıyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: