RENKLİ BÖREK

 
 

Malzemeler : 4 adet yufka
yuflarımızı ıslatmak için 1 er fincan sıvı yağ,süt ve su karışımı

İç malzemeler :
ıspanaklı harcımız için
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber le birlikte kavrulur

patatesli harcımız için
3 adet orta boy haşlanmış patates
tuz karabiber azru edilen baharatlar eklenir

havuçlu karışım için
3 adet rendelenmiş havuç
tuz ben biraz pul biber kimyon  ve karabiber ekledim
arzu edilen baharatlar eklenip kavrulur

Hazırlanışı:
iç malzemelerimizi ayrı ayrı tavalarda kavurup,1.yufkamızı yayıp sütlü karışımımızla her tarafını ıslattıktan sonra ıspanaklı harcımızı yayıyoruz ve rulo yapıyoruz.

2.yufkamızıda ıslattıktan sonra patatesli harcımızı yayıp rulo yapıyoruz

 
  
3. yufkamızada aynı işlemi yapıp havuçlu karışımımızı yufkamıza yayıyoruz ve rulo yapıyoruz

4. yufkamızıda sütle ıslattıktan sonra diğer yufkaları 4. yufkamızın üzerine diziyoruz

hepsini birlikte rulo yapıyoruz ve ikişer parmak aralıklarla dilimliyoruz

yağlanmış tepsiye dizip üzerine böreğimizin yumuşak olması için maden suyu döküyoruz.ve yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: