KARNIBAHARLI BİBER DOLMASI

Karnıbahar karnıbahar olalı soframda bu kadar lezzetli olmamıştı.Bir de haşlanırken ki kokusunun olmayışı karnabaharı daha iştahla yedirdi bize.tarife geçeyim ben…
Malzemeler
3 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
İsteğe bağlı olarak patates
Orta boy karnabahar
1 tane soğan
İsteğe bağlı yeşil sarmısak
kekik
tuz
dilediğiniz baharatlar
limon
Yapılışı
Önce biberleri temizleyip fırın poşetine patatesle birlikte koyuyoruz.2oo derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.Diğer taraftan soğan, sarımsağı ve ince ince kıydığımız çiğ karnıbaharlarımızı sırasıyla pişiriyoruz.Baharatları ve tuzu ilave ediyoruz.Yarım limon sıkıyoruz.Piştikten sonra biraz dinlendiriyoruz.Ve biberleri dolduruyoruz.Patetesle servis yapıp üzerine anneciğimin dolma ve sarma üzerine yaptığı naneli salça sosu gezdiriyoruz.Afiyetle yiyoruz:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: