KAKAOLU PAŞA SARMASI

tüm dostlarıma mutlu birgün diliyorum ve sizlerle geçenlerde gelen misafirlarim için yaptığım ve özelliklede çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlıyı paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER:
  • 1 Lt süt
  • 1 ,5 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • 1 kaşık margarin veya tuzsuz tereyağ
  • 4 kaşık kakao
  • içine sürmek için 1 pakat krem şanti ve 1 bardak süt(birlikte çırpılır)
  • bulamak için bolca hindistan cevizi

YAPILIŞI:tenceye süt, un ve kakao alınır ve iyice çırpılır.tencerenin altı yakılır.sürekli karıştırılarak pişirilir.yavaş yavaş kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir yine karıştırılır.pişince içine margarin ilave edilir ve mikserle sakız gibi olana dek çırpılır.

bolca hindistan cevizi serpilmiş olan fırın tepsisine muhallebi ıslak kaşık yardımıyla serilir.

soğumaya bırakılır.soğuyunca çırptığımız kremşanti yayılır ve buzdolabında bir gece bekletilir.

ertesi gün dikdörtgen şeklinde kesilir küçük rulolar yapılır.

afiyetler olsun.

bu tarifi 53 p.d.ç.e evsahibesi gelibolu 17 arkadaşıma gönderiyorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: