fincanda kek(yağsız)


malzemeler

bir yumurta
bir çay bardağı süt
bir buçuk çay bardağı şeker
iki çay bardağı un
2yemek kaşığı kakao
bir paket vanilya ve kabartma tozu

yapılışı

önce yumurta biraz çırpılır ardındanda şeker eklenerek çırpılır ve diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış fincanlara paylaştırılır yarıdan az fazla olacak şekilde pay edilince ıtencereye dizilir ve üzerine fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su konur ve tencerenin kapağı su kaynayana kadar kapatılmaz.
su kaynayınca bir mutfak havlusu ile tencerenin kapağı kapatılır.ocağın altı kıksılır ve 20dak.pişirilir.ocağın altı kapatılır fakat 15dakika daha bekletilir bu süre içinde asla kapağı açılmaz.sonrada afiyetle yenir

ama ben en çok buradaki keklerimibeyendim yağsız bana sanki yavanmış gibi geldi ama buradakilergerçek browni gibiydi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: