ÇİKOLATA GANAJLI KAKAOLU YAŞ PASTA


tüm değerli arkadaşlarıma mutlu bir hafta dileyerek başalmak isterim yazıma.dün akşam misafirlerim için yaptığım lezzetlerden birini paylaşmak istiyorum.pandispanyasını http://hünerlibayanlar.blogspot.comdan aldım harika bir pandispanya.benim kelepçeli kalıbım yoktu.eminim onda pişse pandispanya iki kat daha hacimli olurdu.
arasına oğluumun isteği üzerine sadece damla çikolata koyduk.zira beyfendi meyveli pastalardan pek hoşlanmıyor.
PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
  • 5 yumurta
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 4 kahve fincanı un
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşaığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

İÇİ İÇİN:2 KUTU PASTA KREMASI

ÜZERİNİN GANAJI İÇİN:1 kutu çiğ krema-80grlık bir paket bitter çikolata

SÜSLEMEK İÇİN:80 grlık beyaz çikolata ve 3 kaşık su

YAPILIŞI:

  • önce yumurtaların beyaz ve sarılarını ayıralım.
  • beyazlarını köpük olana dek mikserle çırpalım.
  • 2,5 kahve fincanı şekeride ekleyip kar gibi olana dek çırmaya devam edelim.mutlaka bu işlemi cam bir kasede yapın.
  • başka bir kapta yumurta sarılarını sıcak su ,2,5 bardak şeker ile çıpalım.
  • sıvıyağıda ekleyip toz halindeki malzemeleri ekleyip yavaş yavaş çırpalım.
  • en son olark yumurta beyazlarınıda ekelyip yavaş yavaş çok karıştırmadan kalıbımıza alıp 180 dercede pişirelim.
  • ganajımızı hazırlamak için:1 kutu kremayı hafifçe ısıtıp bitter çikolatalarımızı kırıp kısık ateşete sürekli karıştırarak eritelim.kıvamı sulu olacaktır.endişe etmeyin soğudukça kıvam bulacak .zaten akışkan olmalıki pastanın üzerinden aksın.
  • ganajımızı soğumaya bırakalım.
  • üzerini süsü için beyaz çikolatayıda eritelim ve soğutalım.
  • pandispanyamızı üçe keslim.her parçayı sıcak suda erittiğimz şekerli su ile ıslatalım.pasta kramaızı yaylım.arasına damla çikolatalarımızı sepelim.
  • işlem bitince ganajımızı pastamızın üzerine dökelim ve kendi halinde akmaya bırakalım.
  • beyaz çikolatayıda yuvarlak şekilde sıkıp kürdanla şekil verelim.
  • ve mükemmel bir sonuç.

huhu.sanırım yazdığım en uzun tarif oldu.afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: