Kısır tarifi-Kısır nasıl yapılır?

MALZEMELER..:
5 çay bardağı kısırlık bulgur
5,6 baş yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nar ekşisi
pul biber,karabiber,beş türlü
nane,reyhan(hepsinden 1 tatlı kaşığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI..:
Kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerini kaplayacak kadar kaynamış su ilave edip üzerini örtüyoruz yaklaşık 10 dakika yumuşamasını bekliyoruz.Bu arada yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğruyoruz.yumuşayan kısırlığa salcasını ve baharatlarını ilave edip
biraz yoğuruyoruz hemen ardından yeşillikleri ilave edip iyice karıştırıyoruz nar ekşisi ve yağıda ilave edip söğüş doğranmış domates,salatalıkla servis yapıyoruz,arkadaşlarda toplanınca kısır yapmak çok zevkli oluyor hadi afiyet olsun .

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: