Boncuklu örgü bayan beresi yapılışı

3 ters 3 düz örgü seklinde yapın aslında buna kendiniz de karar verebilirsiniz.. 4 Ipin kalinligina göre şiş numaranız da değişir. sayida degisiklik olabilir, yaklasik 45-50 ilmekle basliyoruz.

3 ters 3 düz örgü seklinde örüyor ve her sirada bi taraftan arttırırken diger taraftan bir ilmek azaltıyoruz. sıranın birinde azaltma ve artıma islemini yaparken geri dönerken düz örüyor ve azaltma yada artırma yapmıyoruz. Bere istedigimiz büyüklüge gelinceye kadar bu isleme devam ediyoruz (ilmek sayılarında artis yada azalma olmamasina dikkat ediniz!)

Beremizi ortadan ikiye katladigimizda istedigimiz büyüklüge gelip gelmedigini hesaplayabiliriz. Istedigimiz büyüklüge geldiginde kesiyoruz ve beremizi ikiye katlayip üst kismina gelen yerden ip geciriyor ve üstten büzdürüyoruz. kolay gelsin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: